Hartelijke dank voor uw bijdrage


Auteur:
Dr. J.W.F. Elte
 
In samenwerking met :  lettergrootte: A  A  A
Invloed andere medicijnen

Er zijn geneesmiddelen die invloed hebben op het bloedglucosegehalte, ongeacht of de patiënten met insuline, tabletten of een voedingsadvies worden behandeld.
Daarnaast bestaan er medicijnen die alleen invloed hebben op het bloedglucosegehalte bij diabeten die met tabletten worden behandeld. Deze kunnen de bloedglucoseverlagende werking van tabletten (in het bijzonder die uit de groep van de sulfonylureum-afgeleiden) versterken en een te lage bloedglucosespiegel veroorzaken.
Daarnaast kan het gebruik van de zogeheten bètablokkers problemen geven. Dit is een groep medicijnen die onder andere na een hartinfarct of bij de behandeling van hoge bloeddruk en bepaalde hartritmestoornissen wordt gebruikt. Bètablokkers bemoeilijken het herstel bij een hypo (vooral bij insulinegebruikers) en maken bovendien dat men de hypo minder voelt aankomen. Wellicht is het belang hiervan overschat en zijn de eerdergenoemde redenen om bètablokkers te gebruiken zo belangrijk, dat dit de doorslag moet geven.terug verder
Diabetes en nu?Auteur(s) : Dr. Jan Willem Elte, dr. Lioe-Ting Dijkhorst
Prijs : € 16,95
ISBN : 9789491549779

Zin in lekker eten


Hoe eet u gezond met diabetes? Daarover bestaan uiteenlopende adviezen. Dit kookboek is gebaseerd op actuele kennis uit betrouwbaar onderzoek, speciaal voor mensen met diabetes die zo gezond mogelijk willen blijven. Met de recepten uit dit boek zet u heerlijke gerechten op tafel waar iedereen van geniet. Behalve vele recepten vindt u ook persoonlijke ervaringen en tips. Met een woord vooraf en twee recepten van chef-kok Christopher Naylor van sterrenrestaurant Vermeer in Amsterdam.

Auteur(s) : Diabetes Fonds
Prijs : € 22,50
ISBN : 978949154964