Hartelijke dank voor uw bijdrage


Auteur:
Drs. Martijn Engelsman
 
In samenwerking met :  lettergrootte: A  A  A
Acceptatie en lotgenotencontact

Veel mensen bij wie epilepsie wordt vastgesteld, hebben - net als hun ouders, partner of kinderen - de eerste tijd moeite dit te aanvaarden. Het kan lang duren voordat er een vorm van acceptatie en berusting komt.
Mensen schamen zich soms en proberen zich terug te trekken uit het sociale leven. Het hangt natuurlijk sterk af van iemands persoonlijkheid hoe de acceptatie zal verlopen. Maar ook de manier waarop de directe omgeving reageert en ermee omgaat, bepaalt hoeveel moeite het iemand zal kosten om te accepteren dat hij epilepsie heeft.

Contact met lotgenoten
Acceptatie van het feit dat iemand epilepsie heeft, kan voor sommige mensen moeilijk zijn. Daarom organiseert de Epilepsie Vereniging Nederland bijeenkomsten voor lotgenotencontact. Dit contact kan helpen bij de acceptatie. Ook de partners, ouders of andere gezinsleden kunnen hier met hun problemen terecht. De vereniging is landelijk en regionaal actief op het gebied van belangenbehartiging, bevordering van onderlinge contacten en het organiseren van thema-avonden en gespreksgroepen.

Nederlandse Liga tegen Epilepsie
De Nederlandse Liga tegen Epilepsie is een vereniging van professionals in de epilepsiezorg die zich richt op mensen die beroepsmatig werkzaam zijn in de medische en sociale zorg voor mensen met epilepsie. De Liga geeft een informatief vakblad uit: Epilepsie, met wetenschappelijk onderzoek, psychosociale aspecten van epilepsie en data van congressen en evenementen. De organisatie en administratie van de Liga is in Houten gevestigd, op het adres van het Nationaal Epilepsie Fonds.
terug