Hartelijke dank voor uw bijdrage


Auteur:
Prof. Dr. Wouter Zuurmond
 
In samenwerking met :  Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie


lettergrootte: A  A  A
Meditatie en ontspanningstechnieken

Bij eenvoudige meditatietechnieken gaat men met gesloten ogen liggen, haalt men diep adem en denkt men aan plezierige dingen. Bij ontspanningstechnieken volgens Schulze gaat men liggen en probeert men vervolgens de pink van de linkerhand te ontspannen, gevolgd door de andere vingers, de hand en de arm, waarna de procedure zich herhaalt bij de andere arm. Ontspanning moet zo uitgevoerd worden dat als iemand de arm optilt, deze bij loslaten volkomen ontspannen weer terugvalt.
Een andere vorm van ontspanningstechniek vindt plaats met behulp van biofeedback-apparatuur waarbij de spierspanning op een metertje is af te lezen. De procedure kan daarbij identiek zijn aan de Schulze therapie.terug verder
Gezond eten rond chemotherapie


Als je vanwege kanker chemokuren krijgt, heb je vaak weinig tot geen trek in eten en ook je smaak is geregeld heftig aangetast. Daarbij komt meestal ook nog eens een gevoelige mond en keel waardoor eten zelfs pijn kan doen. Diezelfde problemen kun je krijgen als gevolg van bestraling. Toch is het juist van essentieel belang voor het herstel – door goed te eten – je lichaam op gewicht te houden. Dit unieke kookboek – het eerste in z’n soort – helpt bij het gevecht weer beter te worden. Met allerlei praktische tips en inspirerende recepten om toch plezier in eten te houden.

Auteur(s) : José van Mil
Prijs : € 22,50
ISBN : 9789491549434